Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Грађани Србије због отказивања летова чекају на организовање путовања за повратак у Београд на аеродромима у Риму, Франкфурту и још неким аеродромима или у хотелима у којима су привремено смештни. Најчешћи разлог да не могу да отпутују је ковид 19. којим су заражени чланови посаде или штрајк особља због проблема у организовању редовних активности који су наступили опет због вируса.

Путници који су због отказивања лета за повратак у Београд, било их је око 150, а међу њима и беба и деце, ипак су ноћ провели у хотелу, а смештај им ј организовала наша амбасада у Риму. Путнике који су смештени у хотел обишао је и наш амбасадор, који је поручио да наши грађани у свету увек могу да рачунају на помоћ своје амбасаде.

Путници из Србије остали су заглављени и у Франкфурту.

Група лекара која се враћала са конгреса у Лисабону, око 60 гинеколога и више од 20 ортопеда, и преседала у Франкфурту, није успела да се врати за Београд и ноћ су провели на аеродрому у Франкфурту.

Додаје да је следећи лет за Београд, који им је понуђен, сутра око подне, али да ће неко можда, ако буде места, отпутовати и данас.

Летови су у Европи јуче отказивани и због невремена, али најчешће због коронавируса.

Наиме, нови талас инфекција коронавирусом захватио више авиокомпанија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here