Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Адвокат Ваљон Хасани, бранилац бившег портпарола тзв. ОВК Јакупа Краснићија, потврдио је да је након претреса куће и деветочасовног разговора са инспекторима Еулекса његов клијент ухапшен и упућен у Хаг, преноси Репортери.

Додао је да је против Краснићија подигнута оптужница, да је налог за хапшење достављен данас, као и то да се ускоро очекује и прво рочиште, преноси Косово Онлајн.

“Данас је тужилаштво имало акцију и на основу налога је Краснићи ухапшен. Отишао је у Хаг и ускоро ће се појавити на суду. Кривична дела нису прецизирана, али спадају у делокруг кривичних дела која су у надлежности Специјалног суда. Оптужница против њега је потврђена и очекује се да ускоро буде одлучено о његовом саслушању“, рекао је Хасани.

После хапшења Краснићија повукла су се возила Еулекса која су опколила кућу бившег председника косовског парламента јутрос у 6.00 часова.

Данас је такође извршен претрес његове породичне куће у селу у општини Глоговац.

У јулу прошле године Краснићи је био у Хагу по позиву Специјалног суда, где је саслушан у оквиру истраге и процесуирања ратних злочина, које су припадници тзв. ОВК чинили над Србима и другим неалбанцима.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here