Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Косовски премијер Рамуш Харадинај, данас је именовао шефицу општинске администрације Северна Митровица, Адриану Хоџић за министарку администрације локалне самоуправе. Ово именовање долази након овонедељне смене министра у оставци из редова Српске листе, Ивана Тодосијевића због изјаве о случају Рачак.

„Данас сам именовао Адриану Хоџић за министарку администрације локалне самоуправе, која се истиче својом преданошц́у добробити свих грађана Косова. Њен допринос стварању мостова комуникације и поверења између заједница на Косову је широко познат“, саопштио је Харадинај на свом Фејсбук профилу.

Харадинај је у понедељак донео одлуку о смени Тодосијевића због, како је образложио, говора мржње, након подсећања медија на његову изјаву поводом обележавања 20 година од НАТО бомбардовања у Звечану.

Упитан да прокоментарише смене министара из редова Српске листе, Харадинај је изјавио да је он сменио само министра Рикала, а да су Тодосијевић и Микић сами себе сменили.

Због сличног става о НАТО бомбардовању, нешто раније смењена је и заменица косовског министра правде Весна Микић.

„Не хвалим се да сам их ја сменио, јер су они сменили сами себе“, изјавио је Харадинај на јучерашњој конференцији за медије, додавши да „нема план ко ће заузети Тодосијевићево место“.

Из Српске листе тада су поручили да је смена Тодосијевића „покушај да се уместо легалних српских представника иза којих стоје скоро сви Срби на Космету именују послушници које је наш народ вец́ прозвао правим именом – ‘приватни Срби косовских Албанаца’“.

Слична реакција дошла је и из Канцеларије за Косово и Метохију, одакле је поручено да је ова смена потврда да су „Харадинају потребни искључиво послушни Срби, који ће привременим институцијама у Приштини давати привид мултиетничности“.

Данас у Влади Косова, након смене двојице министара, из редова Српске листе остао је само један – министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић.

„Српска стварност“ / Фејсбук  /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here