Mesto za reklamu

05.10.2019.

Албанска дијаспора у Њујорку организовала је протесте на премијери филма „Тежина ланаца 3“. Демонстранти су узвикивали „УЧК“, а током протеста један демонстрант је ухапшен.

Редитељ филма „Тежина ланаца 3“ Борис Малагурски поручио је демонстрантима да истина излази на видело и да не могу више да је гуше.

„Премијеру сам посветио њујоршкој полицији, која ми је обезбедила пратњу до биоскопа и чувала публику која је улазила да гледа филм“, рекао је Малагурски.

Претходно је група „Албански корени“ преко Фејсбука позвала на протест поводом премијере филма Бориса Малагурског „Тежина ланаца 3“ у Њујорку.

Светска премијера документарног филма „Тежина ланаца 3“ одржана је у Чикагу 28. септембра. Пројекција је испраћена бурним аплаузом пуне дворане.

Трећи део контроверзне документарне трилогије српско-канадског филмског режисера Бориса Малагурског у 120 минута објашњава како војно-индустријски комплекс, моћне корпорације и политичке интересне групације угрожавају наше здравље и голи опстанак, фокусирајући се на пример Србије и других држава широм света, попут Италије и Боливије.

Кроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, што је довело до пораста у броју малигних обољења код грађана и до еколошке катастрофе, филм објашњава како је наш простор постао експериментална лабораторија великих сила.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here