Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији поновила је данас да је забринута због чињенице да Србија набавља руску војну опрему и позвала Београд да одустане од трансакција са Москвом које могу да изазову санкције.

“Позивамо све наше савезнике и партнере да се одрекну трансакција с Русијом које ризикују покретање санкција према Закону о супротстављању америчким супарницима кроз санкције. Више пута смо изразили забринутост због набавке руске војне опреме у Србији, укључујући планирану куповину система Панцир, са високим владиним званичницима”, наводи се у одговору амбасаде за Радио Слободна Европа.

У њему се додаје да Сједињене Државе и Русија имају врло различите визије за будућностЗападног Балкана, те да Вашингтон снажно подржава европски пут Србије и њен постављени циљ чланства у Европској унији.

“Москва се активно противи западној интеграцији региона и настоји да спречи решавање етничких тензија, маргинализује утицај САД и ЕУ, и успори или спречи земље Западног Балкана да следе своју, независну оријентацију”, истиче се у одговору амбасаде.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here