1. 04. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадорима Квинте у Београду – САД, Велике Британије, Италије, Немачке и Француске, као и са шефом Делегације ЕУ у Србији.

На састанку је разговарано о актуелној ситуацији у вези са пандемијом коронавируса и о сарадњи Србије са земљама ЕУ и партнерима у превазилажењу актуелне кризе.

   Брнабић је упознала амбасадоре са актуелном ситуацијом и мерама које Србија предузима у складу са епидемиолошким подацима и саветима струке.

Она је рекла да се ускоро очекује почетак епидемиолошке студије коју ће радити Медицински факултет у Београду.

Амбасадори су у разговору поздравили мере које је Влада Србије предузела у суочавању са овом кризом.

Премијерка је, говорећи о стратешким приоритетима Србије у периоду након кризе, рекла да ће фокус остати на даљем јачању здравственог система и посебно еЗдравства и целокупној дигитализацији здравства.

Она је додала да су раније спроведене реформе у области електронске управе и образовања потврдиле важност свих е-услуга управо у ситуацији када смо се суочили са пандемијом.

Европске интеграције и регионална стабилност остају стратешки приоритети Србије, истакла је председница Владе и додала да ће фокус остати и на економским реформама и реформама у области владавине права.

Брнабић је још једном изразила захвалност на помоћи и подршци коју су Европска унија и други партнери упутили Србији.

На састанку jе било речи и о економским мерама које је Влада Србије представила за помоћ привреди у борби са коронавирусом.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here