Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Ентони Годфри је изјавио данас да је Самит за демократију, који ће организовати амерички председник Џозеф Бајден у децембру, иницијатива која не може да обухвати све партнере.

“У ову иницијативу не могу да се уклопе сви партнери”, изјавио је Годфри у одговору на питање Н1 зашто Србија није позвана на Самит за демократију у Вашингтону.

Наглашава да САД остају посвећене сарадњи са Србијом на унапређењу и јачању демократије, спречавању демократске регресије, промовисању поштовања људских права и борби против корупције како би се доказало да демократије испуњавају потребе народа.

“Самит за демократију једна од многих америчких иницијатива усмерених на јачање демократије, борбу против корупције и унапређење поштовања људских права широм света”, изјавио је Годфри.

Према његовим речима, циљ иницијативе је био да се окупи регионална и социо-економска група земаља и јурисдикција, која укључује демократије са добрим основама, као и нове демократије са различитим величинама становништва, демографијом и локацијама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here