Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић апеловао је на Србе који живе и раде у Аустрији, па и у другим земљама ЕУ, да за предстројећи Васкрс не крећу ка домовини како не би угрожавали ни своје, а ни животе својих породица. Родић сматра да грађани треба да се уздрже од путовања док се пандемија у потпуности не заустави.

   Амбасадор Родић је за Танјуг рекао да је из Беча први хуманитарни лет организован 1. априла, а да се за данас планира други лет.

“Међу путницима се налазе наши грађани из Бразила, Аустралије и других далеких дестинација. У првом лету је било 133 путника, а у другом ће бити 140, међу којима 50 из Салцбурга”, рекао је амбасадор.

Наводи да је Амбасада Србије већ од почетка марта преко српских друштава која раде и делују у Аустрији упозоравала грађане да не планирају и да се уздрже од путовања у отаџбину.

“Један број наших људи отишао је из Аустрије, знајући да овде нема у потпуности регулисан трајни боравак, а самим тим ни здравствену заштиту. Истовремено, напомињем да је одређен број српских грађана, који је за апсолутно уважавање, послушао савет државног руководства Србије и остао у Аустрији”, рекао је Родић.

Напомиње да има и оних српских грађана који некако успевају да дођу до граничног прелаза Никелсдорф према Мађарској и очекују да им се омогући пролаз кроз Мађарску и улазак у Србију.

Родић је свим нашим грађанима честитао предстојеће ускршње празнике, као и Пасху.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here