Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Америчку привредну комору у Србији (АмCham) у наредне две године водиће нови Управни одбор на чијем ће челу, у двогодишњем мандату, бити Зоран Петровић, председник извршног одбора “Рајфајзен банке”, саопштио је AmCham.

Поред новог председника, гласањем компанија чланица, на синоћној Генералној скупштини АмCham-а за првог потпредседника изабран је Иван Милетић из “Филип Морис Интернешнала”, други потпредседник је Роналд Селигер из “Хемофарма”, као и четири члана Управног одбора: Живорад Васић из компаније “ИХГ Ареа”, Милана Јевић Гледовић из “Делез Србија”, Сандра Маринковић из “МСД-а”, и Борислав Миљановић из “Репресент Система”.

“Као водећа независна пословна асоцијација, AmCham ће се и у наредном периоду залагати за унапређење пословног окружења у Србији, убрзавање економских и регулаторних реформи, као и за успостављање предвидивих и једнаких правила пословања за све. Наставићемо да пружамо недвосмислену подршку Влади Србије у спровођењу реформи, али и бити конструктивна критика коју ће увек пратити формулисани предлози и добре праксе у областима у којима привреда препознаје потребу за унапређењем. Укратко, наставићемо да будемо уши и очи привреде, и партнер Влади са високо заврнутим рукавима, спремни на стални отворени дијалог”, рекао je Зоран Петровић, преузимајући место новог председника AmCham-а.

Петровић се захвалио досадашњој председници, Јелени Павловић, на изузетној посвећености и енергији, захваљујући којој су бројне иницијативе и залагања AmCham-а препознат као квалитетан допринос побољшању пословне климе у Србији.

Осврћући се на резултате у претходном периоду, Јелена Павловић је истакла да је веома важно да “похвалимо и охрабримо спроведене реформе и све иницијативе захваљујући којима наше чланице, али и комплетна привреда Србије данас лакше, брже и јефтиније послује”.

“Иако је пред нама још пуно изазова, у претходном периоду остварена је макроекономска стабилност, предузети су кораци на смањењу сиве економије, реформисан је инспекцијски надзор, али је и процес прибављања грађевинских дозвола једноставнији и ефикаснији него икада. Поред тога, Србија је наставила са дигитализацијом, увођењем еУправе, реформом Пореске управе, реформама у домену радног права, а водили смо и веома конструктиван дијалог на тему правосуђа”, навела је Павловићева.

Изабрани “Хероји” године

Представници AmCham-а, седму годину за редом, имали су задатак да међу изузетним појединцима, установама и непрофитним организацијама, изаберу само једног “Хероја” који је својим активностима остварио изузетан утицај на целокупно друштво.

Овогодишња награда AmCham “Hero” додељена је Тамари Кларић, Богдану Стевановићу и кампањи “Пружи корак” удружења НУРДОР.

Захваљујући кампањи “Пружи корак” и апликацији која је окупила 500.000 људи и преко 60 компанија, прикупљено је преко 50 милиона динара за изградњу НУРДОР Родитељске куће, као подршка деци оболелој од рака и њиховим породицама.

Друштвено одговорне компаније за сваки од пређених километара, које су корисници апликације направили, одвојили су одговарајућу своту новца. Апликација је и даље активна и свако ко је инсталира путем мобилног телефона може јој се придружити.

“Као организација која оклупља компаније, једногласном одлуком одлучили смо се да ове године буде награђена иницијатива која је за исти циљ ујединил и појединце и компаније, показујући да нема великог и малог допиноса, малих и великих корака, малог и великог труда, већ да је искључиво заједничка акција та која доноси резултат! Захваљујемо се Тамари и Богдану, и са нестрпљењем очекујемо њихове наредне пројекте”, истакла је Павловићева.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here