Испраћај у Америци

  1. 09. 2020.

Петар Катић је желео да почива у земљи својих предака и отац холивудске глумице Стане и њеног брата Марка, сахрањен је у Инђији. Стигла су из Америке како би се опростила од њега у његовој вечној кући.

 Петар је недавно преминуо у Лос Анђелесу у 79. години, а иако је готово цео живот провео у туђини, последња жеља му је била да буде покопан у земљи својих предака.

У манастиру Хопово на Фрушкој гори је, у црнини, била његова славна ћерка Стана и син Марко, а испраћај је обављен уз поштовање епидемиолошких мера и коришћење маски.

Петар је преминуо због срчаних проблема и иза себе је оставио шесторо деце. Породица Катић потиче из Кољана у Далмацији, а он и његова супруга Рада су из некадашње Југославије емигрирали још као тинејџери, прво у Канаду, а затим у Америку.

Стана Катић је 1996. уписала глуму у чувеној Гудмановој школи у Чикагу. Брзо је освојила Холивуд. Глумила је у серији „24“, филму „Зрно утехе“ о Бонду, а највећу славу стекла је захваљујући хит серији „Касл“, у којој игра главну улогу, детективку Кејт Бекет.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here