Mesto za reklamu

06.09.2019.

Српски председник Александар Вучић састао се са америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем, а главна тема њиховог разговора је процес преговора Београда и Приштине, одакле су амерички званичници и стигли у главни град Србије.

Састанку у згради Председништва присуствoвали су и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Уочи посете сенатора, демократе Криса Марфија и републиканца Рона Џонсона, председник Србије је рекао да не мисли да се много тога мења у америчком ставу када је Косово у питању, нити Србија може на то да утиче.

„Америка је велика сила, то су тактички односи да се говори да притисак мора да буде и на једној и на другој страни“, додао је Вучић.

 

 

 

 

 

Вучић је подсетио да САД подржавају независност Косова и истакао да је на Србији да извуче највише што може, а изгуби најмање што мора.

„Наша позиција није лака и неће бити нимало лака“, оценио је председник.

Пре доласка у Београд Марфи и Џонсон посетили су Приштину, где су се, према писању тамошњих медија, заложили да се одблокира дијалог Београда и Приштине и оценили да је дијалог кључан за будућност целог Западног Балкана, пренео је Танјуг.

Такође, из Приштине су поручили да договор с Београдом подразумева решавање „тешких питања“ и да су за то потребни жртвовање и напоран рад.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here