Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да су радници „Фијата“ у Крагујевцу, уместо да наставе преговоре са владом, одлучили да изађу на улицу и организују протесте и поручила им да увек могу да јој се обрате за наставак разговора, али не преко медија.

„Ја сам ту, знају где сам, ту сам за њих, дан, ноћ, викенд, како год… Не видим шта траже на улици уместо у влади“, рекла је Брнабићева.

Брнабићева је навела да радници „Фијата“ нису сачекали да се заврши процес пријаве за рад у иностранству.

„Желимо да радници буду задовољни, да обезбедимо те породице, али они су пре него што је завршен процес пријаве, изашли и рекли да су преговори са владом готови. Не могу никог да натерам да разговара и преговара“, навела је Брнабићева.

На питање новинара на отварању Имплантолошког центра Стоматолошког факултета Универзитета у Београду шта радници могу да очекују када је реч о отпремнинама, она је одговорила да је то ствар међусобног разговора, а не разговора преко медија.

„Желе да иду на улицу пре него што хоће да дођу у владу да разговарамо. Буквално су напустили преговоре који су били у току“, истакла је Брнабићева, пренео је Танјуг.

Подсетимо, део незадовољних радника „Фијата“ одржао је у понедељак двосатни протест блокирајући магистрални пут Крагујевац-Краљево. Протест је уследио након што је истекао рок за пријављивање радника за рад у Словачкој.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here