Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новом шефицом Канцеларије Међународног монетарног фонда у Београду Јулијом Устјуговом о предстојећим корацима у оквиру новог саветодавног аранжмана потписаног са овом финансијском институцијом, структурним реформама и одржавању макроекономске и финансијске стабилности.

Брнабић је оценила да је сарадња са ММФ-ом изузетно важна за Србију за одржавање, али и потврђивање финансијске стабилности државе, пре свега, у тренутку када су све економије света погођене економском кризом услед пандемије.

Као приоритетне области које ће представљати и  најважније теме разговора, пред почетак званичне Мисије ММФ-а у оквиру аранжмана у октобру ове године, наведене су наставак структурних реформи и фискална стабилизација, као и буџет за наредну годину.

Шефица Канцеларије Међународног монетарног фонда је истакла да је макроекономска ситуација у Србији оцењена као повољна, додајући да је у овом тренутку најважнија чињеница да је Србија успела да очува економију и ублажи последице економске кризе, што не би било могуће без опсежних  реформи спроведених претходних година.

Она је навела да Србија и у оквиру новог аранжмана може да очекује једнаку подршку ове институције, не само у спровођењу даљих реформи, већ и техничке асистенције Канцеларије ММФ-а у Београду.

Премијерка је изразила очекивање да ће нови разговори са представницима Мисије бити једнако успешни као и до сада, а новој шефици Канцеларије Међународног монетарног фонда у Београду Јулији Устјуговој пожелела пуно успеха у професионалном ангажману.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here