1. 0 02. 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да захтева од међународних представника на терену да појачају своје присуство у српским срединама и осигурају мир и безбедност за Србе и друге неалбанске заједнице.

Наиме, на зиду породичне куће фамилије Крстовић у Гораждевцу јутрос је освануо исписан графит с поруком „УЧК–Косово“.

Оваква порука, која директно слави терористичку организацију УЧК, чијим се челницима суди због монструозних злочина над Србима и осталим неалбанцима, изазвала је огромну узнемиреност петочлане породице Крстовић, али и осталог српског становништва у овој општини.

На дан када на Косову и Метохији почиње предизборна кампања, сада нема дилеме да ће она бити усмерена на застрашивање преосталих Срба и антисрпској платформи.

О томе сведочи и синоћњи инцидент у Лапљем Селу, када је из ватреног оружја од стране Албанца рањен и Бобан Ристић.

Оваквим акцијама шаље се јасна и недвосмислена порука да Срби на Косову и Метохији нису добродошли, а по правилу, виновници оваквих инцидената остају без икакве санкције.

Молимо и Србе на Космету да остану мирни и јединствени и не наседају на провокације јер циљ оваквих акција и јесте да се испровоцира неодмерена реакција српске стране, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here