Mesto za reklamu

12.12.2018

Косовска влада дала је донацију вредну 242.356 евра за медицинска средства у Клиничко-болничком центру у Северној Митровици, рекао је Авни Арифи, шеф кабинета косовске владе. Међутим, директор КБЦ Милан Ивановић то демантује.

Авни Арифи је рекао и да на Косову нема хуманитарне кризе због увођења таксе за робу из Србије и Босне и Херцеговине, преноси РТК2.

Како је написао на Фејсбуку, косовска влада никад није предузела мере које ризикују живот и здравље грађана, а оваквим делима (донацијама) показује да је пропаганда Владе Србије да такса од 100 одсто ствара хуманитарну кризу, узалудна.

“Нема кризе. Косово је данас дало донацију за медицинска средства Клиничко-болничком центру у Северној Митровици у вредности од 242.356 евра. Такса је за Србију и њену политику, а не за наше грађане”, написао је Арифи.

“Информација да је косовска влада данас донирала 242.356 евра за медицинска средства за КБЦ у Северној Митровици није тачна”, каже председник КБЦ Милан Ивановић и додаје да нико није контактирао ни њега, ни његове сараднике у вези са било каквом врстом помоћи.

“Информација да је влада Косова донирала било шта није тачна. Ми смо у здравственом систему Србије и са Приштином немамо никакве контакте, нити су се они интересовали каква је ситуација са лековима и кисеоником. У протекле три године Приштина је самим отежавањем и одуговлачењем давања сагласности за лекове и кисеоник практично отежавала и лечење наших болесника”, рекао је Ивановић за Танјуг.

Како каже, нико није контактирао ни њега, ни његове колеге из КБЦ-а у Северној Митровици, везано за донирање новчаних средстава.

“То је манипулација, јер они без контакта и разговора са нама не могу ни знати које су наше потребе”, истиче Ивановић.

Додаје, да никаква информација није стигла ни од министарства здравља, ни из покрајинске владе.

“Ништа нам нису поклонили, нити имамо било какав контакт. Ја људе у Министарству здравља Приштине не познајем, а не познају их ни моји сарадници”, закључио је Ивановић.

 „Српска стварност“ / Радио К и М, РТК 2, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here