Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

На седници београдског парламента донета је одлука да ће се изградња канализационе мреже на левој обали Дунава финансирати из градског буџета, али и из кредита Европске инвестиционе банке.

Уговор о кредиту за изградњу канализационе мреже на левој обали Дунава биће потписан у наредне две недеље, а одмах затим бићр расписан и тендер за извођача радова, одлучили су одборници Скупштине града.

“Сада ћемо први пут системски почети да решавамо проблем који деценијама мучи преко 150.000 грађана леве обале Дунава и мислим да је то најважнија ствар када говоримо о људима који живе тамо”, изјавио је председник Скупштине Београда Никола Никодијевић.

Додао је да се ове одлуке директно тичу квалитета живота у насељима Борча, Овча, Крњача и Котеж.

Скупштинску одлуку за изградњу канализационе мреже на левој обали Дунава за 150 000 житеља ових насеља подржали су и одборници власти и дела опозиције у сали.

Град ће узети кредит од 35 милиона евра од Европске инвестиционе банке, на ту суму додаће још својих 13 милиона евра средстава за изградњу канализационе мреже у дужини од 88 километара. Прва фаза изградње, како је најављено, почеће на пролеће.

Прерасподела добити предузећа 

На седници је донета одлука о прерасподели нето добити јавних комуналних предузећа. То значи да ће 85 одсто добити отићи у градски буџет, а 15 одсто биће издвојено за развој предузећа.

“Управо је донета одлука да око четири и по милијарде динара буде преусмерено у буџет Града Београда и да се захваљујући тим средствима реализују пројекти који су од великог интереса за саме Београђане”, каже Владимир Орлић, члан председништва СНС-а.

Он додаје да ће се овим средствима финансирати пројекти који укључују уређење одговарајуће инфраструктуре и све оне улице које се раде даноноћно, уређење тргова и субвенције које се тичу вртића.

Инфостан ће убудуће наплаћивати комуналне услуге обједињено у свих 17 градских општина што би требало да омогући ефикаснији систем наплате и бољу базу података.

Савез за Србију послао поруку пред почетак седнице 

Уочи почетка седнице, чланови Савеза за Србију су на улазу у зграду градског парламента просули земљу и од ње са водом направили блато, шаљући поруку да тако изгледа Београд због радова које изводи градска власт.

Председник Скупштине Града Никола Никодијевић прокоментарисао је да тај поступак превазилази границе доброг укуса и да је срамно ако је то једина политика опозиције да се радује туђој несрећи. По његовим речима, цеви пуцају зато што их нико није мењао до сада.

На седници је усвојена и одлука да се у истоименом булевару подигне споменик америчком председнику Вудроу Вилсону, као симбол српско-америчког пријатељства.

Одборници су усвојили и предлог о подизању споменика припадницима војске и полиције који су учествовали у борбама на караули Кошаре 1999. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here