Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

На годишњој конференцији Европске асоцијације организатора прајдова (ЕПОА), “Београд Прајд” је освојио титулу града домаћина и организатора европске манифестације “Еуро Прајд” 2022. године, победивши остале кандидате – Барселону, Лисабон и Даблин.

“Еуро Прајд” се додељује градовима као домаћинима још од 1992. године и Београд је јединствен по томе што ће се 2022. догађај први пут организовати изван Европског економског простора (ЕЕА).

Горан Милетић, Директор за Европу организације Civil Rights Defenders и члан организационог одбора “Београд Прајда” каже да је поносан на такву одлуку те да очекује да се Београд докаже као добар домаћин.

“Сигурни смо да ће ‘Еуро Прајд’ бити важан фактор у афирмацији ширег друштвеног консензуса и уважавања различитости и слобода”, рекао је Милетић уз захвалност свим организацијама за људска права са Западног Балкана на подршци, као и Туристичкој организацији Србије.

Марко Михаиловић, координатор “Београд Прајда” сматра да је избор Београда као домаћина Еуро Прајда 2022. “велика потврда нашег рада и циља који смо поставили када смо почели да организујемо Београд Прајд”.

” ‘Еуро Прајд 2022’ у Београду нам даје прилику да Европи и свету покажемо и позитивне стране Балкана, али најважније од свега је да овим догађајем желимо да укажемо на дубоке разлике које имамо у друштву као и на озбиљан и систематски проблем дискриминације и неједнакости са којима се суочава ЛГБТ+ заједница на Западном Балкану”, рекао је Михаиловић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here