Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Специјални суд у Београду укинуо је данас притвор бившој државној секретарки у Министарству унутрашњих послова Дијани Хркаловић, рекао је за Танјуг један од њених бранилаца Ненад Тасић.

Одлуку о укидању притвора је донело кривично ванпретресно веће суда након што је тужилаштво поднело оптужни предлог против ње због кривичног дела трговина утицајем у продуженом трајању.

Хркаловић је нешто мање од два месеца била у притвору Окружног затвора у Београду, од хапшења 15. децембра.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је раније данас суду оптужни предлог против Хркаловићке и тражило да јој суд продужи притвор по два нова основа – због постојања опасности од бекства и утицаја на саучеснике, али суд тај предлог није усвојио.

Хркаловићка се терети да је извршила два кривична дела трговина утицајем за које је запрећена казна затвора између једне и осам година затвора.

Сумњичи се да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као “убиство на шинама”, за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе “Принципи”.

Пре 20-ак дана против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.

На тај начин су, како се сумња, утицали да он не дође под обраду других полицијских одељења.

Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловићка је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Кривичним пријавама обухваћени су и Шушњић и Миленковић.

Шушњић се такође терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићка је ухапшена у петак 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић и Шушњић бране са слободе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here