Mesto za reklamu

08.06.2019.

Филм о Николи Тесли могао би да се појави на екранима већ 2021. године, а буџет филма могао би да износи 10 милиона долара, изјавио је српски глумац Милош Биковић на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Биковић је појаснио, да би прво требало да изађе филм, а потом и серија од 10 епизода.

„Тренутно смо у фази разраде, чим потпишемо све неопходне уговоре кренућемо са снимањем. Очекујемо да ћемо наредне године почети са реализацијом филма, како би се он на екранима појавио већ 2021. године“, рекао је.

Биковић није могао да каже да ли ће он лично глумити у филму, будући да му је приоритет да филм буде квалитетан и није му циљ да у њему оствари своје глумачке амбиције.

Нешто раније глумац и продуцент Биковић је рекао да је у Санкт Петербургу потписао протокол о сарадњи на пројекту „Тесла“ са руском Националном медија групом у присуству министра спољних послова Ивице Дачића. Та компанија је спремна да уложи у филм и серију о Николи Тесли најмање два милиона евра.

Уговор је потписан у оквиру економског форума СПИЕФ са ћерком фирмом руске компаније — СТС телевизијом, која има вишемилионску публику, а позната је по серији „Кухиња“, рекао је Биковић новинарима.

Биковић је подсетио да је прошле године тај пројекат представљен у Кану, када га је подржао и министар Дачић.

© Sputnik / Оливера Икодиновић / Ивица Дачић и Милош Биковић

„Сада смо отишли корак даље и нашли партнера у Русији, који је спреман да уложи најмање два милиона евра у тај пројекат. Тако да могу поносно да кажем како смо успели да за једну српску тему, као што је живот Николе Тесле, направимо корак и анимирамо стране компаније да инвестирају у нашу културу“, рекао је он.

Биковић каже да ће пројекат „Тесла“ бити међународни, а не само за српско и руско тржиште, тако да ће се радити на енглеском језику.

„Да нас свет памти као земљу која је дала највећег, можда и првог ИТ стручњака у свету, а не на неки погрешан начин“, рекао је Биковић.

Каже да је пројекат тренутно у фази разраде, односно предпродукције и да се траже аутори који су радили на топ серијалима у великим западним продукцијама.

Циљ нам је да буде форматизован за познате платформе које ће постати наш партнер, додао је Биковић.

Биковић на крају истиче да ће разрада и писање пројекта трајати најмање годину дана, а производња још толико, тако да пројекат неће бити представљен још две године.

„Српска стварност“ / Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here