Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик оценио је да су предлози којима би се мењала правила приступања Европској унији опасни и да поткопавају веродостојност процеса придруживања.

Билчик је у интервјуу Побједи одбио идеју да Брисел земљама које желе да постану део Уније на следећем самиту ЕУ–Западни Балкан, наредног маја, “сервира” нова преговарачка правила, према којима би се кандидатима уместо чланства у ЕУ понудила нека врста привилегованог партнерства, односно економска интеграција без формалног чланства.

Предлоге би на седници Савета ЕУ за опште послове, која ће бити одржана 19. новембра у Бриселу, требало да изнесу представници Француске, а Билчик истиче да правила проширења не би требало да буду промењена у време дијалога са земљама кандидатима.

“Не видим алтернативу пуноправном чланству у ЕУ за наше партнере на Западном Балкану. Сматрам да су сви други предлози опасни. Они поткопавају и политичке и техничке аспекте, као и укупну веродостојност процеса придруживања”, рекао је Билчик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here