Mesto za reklamu
  1. 03 2019.

На 54. Првенству Европе за сениоре, које се одржавало у Гвадалахари, Шпанија, од 27. марта до 31 марта 2019. године, а на којем је учествовало 559 такмичара из 51 земље, репрезентације Србије такође освојила сребрну медаљу.

Сребрне медаље освојили су Битевић Слободан у борбама појединачно +84 кг и тим Србије, у саставу  Салапура Ђорђе, Мијалковић Урош, Трикош Богдан, Тешановиц Ђорђе, Брезанчић Владимир, Марић Љубиша, Мартиновић Марко, борбама екипно а бронзану медаљу освојила је Миливојчевић Јелена у борбама појединачно -50 кг.

На свом путу до другог места на Првенству Европе за сениоре Битевић Слободан је у елеиминацијама победио такмичара из Чешке Републике Херманн Томаса са 4:0, такмичара из Аустрије Реиндал Тхомаса са 1:0, такмичара из Норвешке Беллемкханнате Исмаила са 3:1, такмичара из Хрватске Квесић Анђела и такмичара из Грузије Арканиа Гогита са 1:0 а у финалном мечу је изгубио од такмичара из Немачке Хорне Јонатхана са 1:4.

Екипа Србије у борбама екипно у елиминацијама ке победила екипу Мађарске са 3:1, екипу Португала са 3:0 и екипу Шпаније са  3:0, а у финалном мечу је изгубила од екипе Турске са 0:3.

На свом путу до бронзане медаље Миливојчевић Јелена је у елиминацијама победила такмичарку из Италије Лалло Виолу са 1:0 и такмичарку из Аустрије Планк Беттину, а затим је кроз репасаж победила такмичарку из Летонија Вица Кристину са 4:0 и такмичарку из Азербејџана Алyјева Нуране са 1:0.

Нашим такмичарима честитке упутио министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here