Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

На вишедневну оштру расправу у јавности о томе да ли би Загорска улица требало да добије име по Благоју Јововићу, одборници градске скупштине ставили су тачку тако што су гласали за промену имена. Скупштина Београда усвојила и одлуке о подизању споменика Меши Селимовићу, Милошу Црњанском и Јовану Јовановићу Змају.

Одборници су усвојили Завршни рачун буџета за 2019. годину. Планирани приходи износили су 121 милијарду динара, док је остварено 116,5 милијарди динара. Планирани расходи били су 121,4 милијарде динара, а остварена је 110,1 милијарда динара.

Највише новца издвојено је за саобраћај и саобраћајну инфраструктуру 43,8 милијарди динара, предшколско 17 милијарди, социјалну и дечју заштиту 4,5 милијарди и културу и информисање 4,3 милијарде динара.

Одлуком о јавном линијском превозу путника утврђено је шта је од документа неопходно да би грађани остварили одређене повластице, а повећана је и казна за путнике без карте са 6.000 на 10.000 динара.

Пре почетка Скупштине Београда, испред Центра Сава, где је и овога пута одржавана седница Скупштине града, окупили су се представници групе грађана ”Битка за Кошутњак” и указали на више проблема.

Присталице Савеза за Србију обратиле су се новинарима пред сам почетак заседања. Навели су, између осталог, да је недопустиво што је оглашена продаја Београђанке, што су купљени лукскузни џипови за комуналну милицију и то што је подигнута цена изградње метроа. Као и до сада, нису присуствовали седници.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here