Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић допутовала је у Бањалуку, где учествује на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”, у Банском двору.

Председница Брнабић изјавила је да је Србија од 2014. године у Републици Српској подржала пројекте укупне вредности 21.750.000 евра.

 

Обраћајући се учесницима догађаја председница српске Владе је између осталог рекла:

Ове године, као и прошле, председник Републике Србије, Александар Вучић, и Влада Србије одличили су да донирамо 250.000 евра Фонду солидарности Републике Српске како би се деци са поремећајима кретања набавили уређаји за роботски асистирану рехабилитацију. Овим ћемо сви заједно обезбедити третман деци која до сада нису могла да добију адекватан третман, ни у Републици Српској ни у Србији.

Данас сам са министрима Ђорђевићем и Удовичићем овде како би и ми дали мали допринос позиву грађанима да се укључе и помогну ову акцију.

Поред тога што смо овде да подржимо иницијативу коју је председник Додик покренуо пре 9 година, ту смо да и пред крај ове године покажемо блискост и посебне везе између Републике Српске и Србије.

Такође да покажемо да наша блискост није и не сме бити само на речима, како је то некада било, већ пре свега у конкретним делима – у подршци Србије грађанима Републике Српске, конкрентим пројектима, заједничким иницијативама, изградњи и обнови школа, домова здравља, домова културе, обданишта, путева, локалне инфраструктуре, па и у сталним посетама – вас Србији, и нас Републици Српској.

Само ове године, Србија је Републици Српској помогла са укупно 9 милиона евра. За наставак започетих, и започињање нових пројеката. За изградњу водоводног система у селу Бањци у Билећи и ревитализацију старог града Требиња. За помоћ у изградњи деонице Тјентиште – Брод на Дрини, магистралног пута М20. За реконструкцију и доградњу Дома културе у Невесињу. Ово су само неки примери наших заједничких пројеката.

Мени лично, три ствари су обележиле нашу сарадњу у овој години: заједничка седница наше две Владе у августу у прелепом Требињу, отворање обданишта „Србија“ том приликом, и отварање Дома културе у Невесињу који носи име великог глумца Небојше Глоговца.

И драго ми је и поносна сам јер је Србија довољно јака да помогне.

Морам да нагласим да ово не би било могуће да није било вере Милета Додика, Жељке Цвијановић и њихових тимова у овакву сарадњу са Србијом, као и економског јачања саме Републике Српске што је омогућило покретање великог броја пројеката које смо ми онда могли да помогнемо. Хвала вама на томе.

У 2019. треба сви заједно да будемо још паметнији, још сталоженији, још разумнији и још мудрији.

Наша женска одбојкашка репрезентација се припремала за светско првенство овде, у Републици Српској. Одавде смо их Жељка и ја испратиле на првенство након величанствене победе над Бугарском у Бањалуци. Одавде су кренуле и кући се вратиле као шампионке света на највећу радост свих нас.

Да и у 2019. одавде крећемо и победе кући доносимо, желим вам срећну Нову годину и предстојеће Божићне празнике, све најбоље у 2019., да будемо још ближи, да се држимо још јаче, да наставимо економске успехе и радимо више на стварању услова за личну срећу за све наше грађане.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here