Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Међу одликованима поводом Дана Републике Српске нашао се и прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога.Приликом уручивања одликовања Бодирога је истакао да је подршка националном тиму у Српској увек била огромна!

Великан српске кошарке Дејан Бодирога је подсетио да су његови корени с југа Српске, из Требиња, и да због те веома важне чињенице за њега има вишеструк значај одликовање Орден части са златним зрацима које је данас примио поводом Дана Републике – 9. јануара.

Бодирога је истакао да му је уручивањем Ордена учињена велика част и указано велико признање, али истовремено пред њега стављена огромна обавеза да настави да ради на промоцији свих вредности које обједињују спорт и хуманитарни рад којим се бавио. Он је напоменуо да га радује што је Република Српска данас слободна, сигурна, отворена и спремна да прихвати све људе без обзира на нацију, расу или веру.

„Кошаркашки камп који смо годинама организовали у Требињу управо је био наш допринос чињеници да је Српска добро и лепо одредиште за све. Више од 3.000 деце из 20 земаља су кроз различите спортске и ванспортске активности имали прилику да се увере у гостопримство, љубав и отвореност нашег народа“, истакао је Бодирога у обраћању на свечаности у Палати Републике.

Бодирога је честитао Дан Републике грађанима Српске, пожеливши им све најбоље у години у коју смо закорачили.

„Живеле Србија и Република Српска!“, поручио је Бодирога.

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је Бодирогу Орденом части са златним зрацима, за изванредне резултате у кошарци и њеној промоцији у Српској, као и за заслуге у области хуманитарног рада.

„Српска стварност“ / Срна /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here