Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Према последњим информацијама, укупан број оболелих од Ковида-19 у Србији је 741. Регистровано је 13 преминулих особа. Стигло је још 90 тона медицинске заштитне опреме. Почео пријем пацијената у привремену болницу на Београдском сајмишту.

Епидемиолози наводе да су наредне недеље кључне када је реч о борби против коронавируса.

У Србији су до сада тестиране укупно 2.462 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У последња 24 сата потврђено је да су три особе умрле од коронавируса у Србији, а укупан број смртних исхода који се могу довести у везу са инфекцијом коронавирусом је 13.

Институт за пулмологију је током викенда примао и младе пацијенте заражене коронавирусом којима је болест брзо напредовала и који су морали у Интензивну јединицу.

Београд је највеће жариштае корона вируса. Клинике за пулмологију је установа у којој се, поред Инфективне клинике од почетка збрињавају оболели. У тој установи десет пацијената налази се на  респиратору. Клиника има 175 постеља и синоћ је заустављен пријем нових пацијента јер су капацитети попуњени. На клиници леже пацијенти од 22 до 85 година.

Због тешке ситуације председник Александар Вучић најавио је да би могла да буде уведена целодневна забрана кретања.

У недељу је почео пријем пацијената и у привремену болницу на Београдском сајмишту.

Епидемиолог Предраг Кон истакао је да су ово најзначајнији дани у борби против коронавируса.

Добра вест је да је први пацијент код којег је дијагностикован коронавирус у Србији излечен.

На београдски аеродром “Никола Тесла” синоћ је слетео авион са 90 тона медицинске заштитне опреме, као и авион “Ер Србије” који је из Абу Дабија довезао 134 српских држављана, међу којима је и пет беба.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here