Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Нисмо уочили апсолутно ништа ново или охрабрујуће у писаној изјави земаља такозване Квинте и сматрамо да се унапред стварају предуслови да се Београд још једном окриви за неуспех дијалога, оценио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

Руски амбасадор је на Твитеру навео да су очигледни сви добро познати приступи.

“Обновити дијалог је могуће само енергичним радом са Приштином и вршењем притиска на Приштину у циљу да се укину таксе и да се не допусте акције уз промену снаге”, навео је Боцан-Харченко.

Какве везе има питање успостављања дијалога са повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова, упитао је руски амбасадор.

Истакао је да је то суверена ствар других држава које схватају неспособност косовске лажне државности, као и то да се она коси са међународним правом.

Такође, наводи Боцан-Харченко, није јасно зашто се ради о евроатлантским интеграцијама.

“Квинта поново игнорише став Србије о војно-политичкој наутралности. Стварност је таква да Београд води претприступне преговоре само са Европском унијом. Дакле, тешко да ова изјава може да спада међу оне које омогућавају да се каже: ‘Урадили смо све за обнављање дијалога…'”, навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

Земље Квинте позвале су Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here