Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Антивладин протест “Један од пет милиона”, 46. по реду, почео је у суботу увече на Платоу испред Филозофског факултета, а према речима организатора, протест је посвећен узбуњивачу Александру Обрадовићу који је у кућном притвору.

Организатори кажу да је ове недеље, под притиском грађана, Апелациони суд поништио одлуку Вишег суда којом је Обрадовићу одређен притвор у Централном затвору у Београду.

Обрадовићев адвокат Владимир Гајић пренео је речи свог брањеника: “Александар Обрадовић вам се захваљује до неба за притисак који вршите и зато што није сам јер најгоре што може да му се деси је да остане сам. Захваљујући новинарима и вама, његов положај је поправљен и он више није у казамату већ код куће”, рекао је Гајић.

Он је навео да је Обрадовић поручио и да би поново исто урадио чак и да се време врати.

“Показује се да проклета авлија опет ради на овим просторима. У њој је сада један храбри Ваљевац зато што је открио деловање једне организоване криминалне групе у Крушику”, истакао је Гајић упућујући молбу окупљенима да не забораве Обрадовића, те да ће тако власти морати да га ослободе.

Гајић, који је члан Правног савета Народне странке,рекао је да опозиција неће променити своју одлуку о бојкоту предстојећих избора.

Један од организатора протеста у Новом Саду, студент Дејан Багарић, рекао је да су нападачи који су га летос претукли добили условне осуде, што значи да су на слободи.

Он је изјавио да то значи да су “институције у сарадњи с насилницима”, јер “нису утврђени ни мотиви за напад, нити налогодавац”, рекао је Багарић.

Грађани су током протестне шетње у Његошевој улици застали су испред зграде у којој станује заменик градоначелника Београда, Горан Весић узвикујући “Весићу, лопове”.

После тога, застали су код зграде Комуналне полиције на чији су улаз залепили налепнице са натписом “бојкот”.

Студент и организатор суботњих шетњи Срђан Марковић обратио се грађанима оценивши да је комунална полиција “приватна Весићева полиција у служби Српске напредне странке”, а неколико учесника протеста запалило је бакље на самом улазу у зграду.

Потом су стигли и до зграде тужилаштва у Катанићевој улици и на улазу оставили симболично одштампаних 300.000 евра. Марковић је поручио да је то износ који је отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића “носио у ранцу” када је ишао у један хотел, а да тужилаштво то није испитало.

Марковић је тражио од тужилаштва да “ради свој посао” уз захтев да Обрадовић буде пуштен из кућног притвора.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here