Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић дочекала је данас на београдском Аеродрому “Никола Тесла” председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева, који је допутовао у званичну посету Београду.

Премијери Брнабић и Медведев су се након краћег разговора упутили на Војни аеродром “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници, где ће присуствовати приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда – “Слобода 2019”.

Након вежбе биће организован свечани дочек испред Палате Србија, као и тет-а-тет састанак председника влада двеју земаља.

Планом посете је предвиђено да Брнабић и Медведев положе венце на Спомен-гробљу ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу.

Такође, председник Србије Александар Вучић биће Медведеву домаћин на Војном аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници, где ће присуствовати приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда – “Слобода 2019”.

У приказу ће учествовати приближно 2.400 војника и официра, 100 возила и система, као и 25 авиона, укључујући и средства која је донирала Руска Федерација.

Српски председник и руски премијер ће поподне, у Палати Србија, разговарати “тет-а-тет”, а потом следи церемонија размене потписаних билатералних докумената.

Вучић и Медведев ће се потом обратити јавности, а од 20 часова премијер Русије ће присуствовати свечаној академији поводом 75-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, која ће бити одржана у Центру “Сава”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here