Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Европска унија нема бојазан од посете председника Русије Владимира Путина Београду, каже премијерка Ана Брнабић и поручује да је за Србију важно да има добре односе са свима.

Брнабић је рекла да се јуче приликом посете Стразбуру сусрела са представницима ЕУ међу којима је био и известилац за Србију Дејвид Мекалистер и да је једна од тема са њима била и посета председника Путина Србији.

“Мислим да ЕУ нема неку бојазан од ове посете. Они знају да имамо традиционално блиске везе са Русијом, такође и да те везе нису само традицинално блиске у смислу културе већ и да су економске”, рекла је Брнабићева новинарима.

Она је додала да је сарадња са Русијом важна, између осталог, због сигурности у снабдевању гасом.

“Један од резулатта ове посете је да ћемо имати већу сигурност снабдевања гасом. Надам се такође и инвестриционој одлуци да ћемо да ширимо гасно складиште Банатски двор што је битно због те сигурности”, додала је Брнабићева.

Подсетила је да Србија има уговор о слободној трговини са Русијом, која је огромно тржиште, што је, истиче, важно за довођење инвеститора међу којима су они из земаља ЕУ.

Оне који се, како каже, евентуално брину због посете Путина подсећа да је прошле године у ово време у Србији боравио јапански премијер. То је, каже, показатељ колико су за српску економију и политику важни добри односи са свима.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here