Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Поводом објављивања извештаја “Фридом хауса”, у коме се наводи да је Србија делимично слободна земља, Ана Брнабић, председница Владе Србије, сматра да је извештај недовољно објективан и да се бави неким перцепцијама са којима се она не би сагласила.

Новинарима је рекла да то не значи да је извештај “Фридом хауса” за њу ирелевантан и поручила да ће се њиме бавити како би се ствари у Србији унапредиле.

“Што се тиче извештаја, морам да кажем да ћу детаљно да га прочитам, он је за мене релевантан као и остали извештаји”, рекла је премијерка.

Додала је да се, пак, са тим извештајем не слаже јер се, како каже, не осећа да живимо у делимично слободној земљи “већ да живимо у слободнијој земљи него пре неколико година”.

Према њеним речима, слобода је када влада брине о грађанима, показује да је на услузи и ослобађа време да грађани могу да раде неке друге ствари.

На питање о претњама новинарима Н1 телевизије, премијерка је рекла да то апсолутно осуђује и да је од тога још важније да су они који су упутили претње приведени.

“Апсолутно осуђујем све претње и све нападе, као и увек до сада, директно и недвосмислено. Мислим да је то недопустиво, црвена линија која никада не сме да се прелази. Драго ми је да је, уместо тога, онај ко је упутио увреде приведен. То је значајније од вербалне осуде”, истакла је председница Владе Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here