Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Премијери Србије и Русије, Ана Брнабић и Дмитриј Медведев, сложили су се данас у Београду да њихови разговори представљају прилику да се још једном потврди спремност за даљи развој сарадње између две земље и обележи савезништво из Другог светског рата.

Брнабић је захвалила премијеру Русије на посети нашој земљи, која, како је истакла потврђује ниво односа Србије и Русије.

“Добродошли и хвала што се данас одвојили време да обележимо наше савезништво у Другом светског рату”, поручила је Брнабић на почетку разговора у четири ока са руским колегом.

Она је додала да је за Србију велика част што је у јануару ове године угостила и председника Русије, Владимира Путина.

“И ваша посета потврђује ниво односа између Русије и Србије”, нагласила је Брнабић.

Премијер Русије Дмитриј Медведев изразио је данас задовољство што је поново, после 10 година, у посети пријатељској Србији и то још тако значајним поводом као што је 75. годишњица ослобођења Београда од нацистичке окупације.

“То је наш заједнички празник али и добар повод за размену информација о томе како се развијају наши односи”, рекао је Медведев на почетку разговора са премијерком Аном Брнабић у Палати Србија.

Како је напоменуо, десило се да је претходно у Београду био пре тачно десет година – 20. октобра 2009. године.

Он је изразио задовољство што се упознао са премијерком Србије и очекивање да ће данашњи разговори, али и њена скора посета Москви, допринети даљем развоју односа две земље.

“Још једном хвала за сусрет, лепо време и почнимо разговоре”, рекао је Медведев.

Претходно, руски премијер, који је у Србију стигао поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, присуствовао је приказу “Слобода 2019” на батајничком аеродрому, са председником Србије Александром Вучићем.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here