Mesto za reklamu

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествује на Веб самиту у Лисабону, који је, по оцени Форбса, најбоља технолошка конференција на свету.

  1. 11. 2018.

На овом скупу учествује велики број директора и оснивача технолошких компанија, стартапова, представника влада, међународних институција и медија, који ће разговарати о различитим аспектима утицаја технологије на свет и друштво.

Брнабић ће говорити на панелу о лажним вестима, заједно са извршном директорком Мозиле Мишел Бејкер и директором Гардијан медија групе Дејвидом Пемселом, док је модератор панела Метју Гарахан из Фајненшел тајмса.

Премијерка Србије ће учествовати и на такозваном интервјуу на сцени са новинаром немачког АРД-а Маркусом Прајсом, са којим ће разговарати о изазовима и резултатима које је Србија постигла у области развоја технолошких индустрија, креативних индустрија и потенцијалима нових технологија за економски развој.

  Током посете Лисабону, Брнабић ће се састати и са премијером Португала Антониом Коштом.

Учешће на Веб самиту у Лисабону представља велико признање и резервисано је за светске лидере у различитим областима.

Председница Владе Србије на овогодишњем самиту говориће на два панела, а панел о лажним вестима одржава се на централној бини у оквиру самита, пред приближно 15.000 учесника.

Међу учесницима и говорницима Веб самита у Лисабону су и генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш, председник Мајкрософт корпорације Бред Смит, европска комесарка за конкуренцију Маргарет Весагер, потпредседница компаније Епл Лиса Џексон, оснивач Пинтереста Бен Силберман, председник Португала Марсело Ребело ди Соза и многи други.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here