Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић не искључује могућност да држава вечерас уведе драстичније мере, посебно за старије суграђане, у циљу спречавања ширења коронавируса.

Брнабић је, гостујући у Јутарњем програму Телевизије Пинк, поновила да велики број грађана јуче није озбиљно схватио препоруке и мере које је донела Влада, уз оцену да делује да је ситуација данас боља, али да то није ни приближно довољно добро.

Не искључујем могућност да ћемо вечерас ипак донети одлуку за драстичније, најтеже мере, поновила је премијерка и навела да ће данас поподне имати састанак са председником Србије Александром Вучићем, састанак са представницима политичких партија и покрета из опозиције, као и да ће бити одржан састанак оба кризна штаба, након чега ће се обратити јавности.

Она је указала на то да се ситуација поводом коронавируса у Србији компликује, уз напомену да данас имамо нових осам случајева заражених, тако да је потврђено да је укупно 65 особа заражено вирусом.

Брнабић је прецизирала да је 31 особа у кућној изолацији, док су остали на болничком лечењу, и додала да је већина њих стабилно, док су четири особе на респиратору.

Ми смо ових дана имали случај да је више од 50 одсто људи у самоизолацији, а сада је 48 одсто људи на кућном лечењу, навела је председница Владе Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here