Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас, током обиласка волонтерског центра на Врачару, да је у превазилажењу новонастале ситуације са коронавирусом кључна подршка коју сви заједно као друштво пружамо нашим најстаријим суграђанима.

Брнабић је указала на то да волонтерски центри раде широм Србије, најавивши да ће у наредним данима посетити неколико њих како би се уверила у то да има довољно телефонских линија и да у центрима све ради како треба.

Најстарији суграђани, пензионери заиста могу да нам кажу како можемо да им помогнемо и драго ми је што су наши волонтери отворени за сваку помоћ, од куповине и доставе лекова и хране до шетње кућних љубимаца, поручила је премијерка.

Она је истакла да ће волонтерске акције бити додатно проширене и поручила свим старијим суграђанима да имају на кога да се ослоне, пожелевши им да буду добро.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да у 17 волонтерских центара, који се налазе у центрима свих београдских општина данас ради око 550 волонтера, који одговарају на позиве најстаријих суграђана и помажу им да добију оно што им је најпотребније.

Јуче смо имали око 1.700 позива у наших 17 волонтерских центара, од тога 330 излазака на терен, а данас се тај број четири пута увећао, тако да ћемо и наредних дана имати још више позива и бићемо још спремнији, рекао је Весић.

Он је додао да ће сви грађани Београда, у поштанско сандуче добити обавештења о волонтерским центрима, о томе какве услуге они нуде и на које телефоне могу да се јаве.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here