Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Параћину да су приоритети, када је у питању тај град, проналазак стратешког партнера за фабрику стакла, стратешки важну инвестицију не само за Параћин, већ и за целу Србију, као и обнова Основне школе “Радоје Домановић”.

Брнабић, која је током посете Параћину, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и министарком за државну управу и локалну самоуправу Маријом Обрадовић посетила Индустријску зону „Змич“ и поменуту основну школу, истакла је да њен кабинет уз подршку кабинета председника Србије, ради на томе да помогне фабрици стакла.

Нећемо одустати од тражења стратешког партнера за Фабрику стакла “Параћин”. Тражимо инвеститоре, позвали смо их да погледају и анализирају финансијске извештаје и ако успемо у намери, били бисмо извозници стаклене амбалаже за цео регион, предочила је Брнабић.

Настављамо да се боримо за инвеститоре и на подручју општине Параћин и очекукемо да се из подстицаја које смо раније дали за два инвеститора, међу којима је и Ремастер, запосли још око 200 људи, истакла је Брнабић и додала да је приоритет и обнова Основне школе “Радоје Домановић”, која је неусловна и није таква каква би требало да изгледа школа у 21. веку.

Премијерка је рекла да ће реконструкција те образовне установе коштати 250 милиона динара и најавила да ће у наредна два месеца бити расписан тендер за извођача радова.

Она је пренела да је данас разговарала са локалним властима и о опремању индустријске зоне и о додатним пројектима који су били планирани у оквиру буџета Канцеларије за управљање јавним улагањима, као што су Општа болница, водоводна и канализациона мрежа.

Према њеним речима, држава је стајала уз Параћинце без обзира на то ко је на власти, при чему је у периоду после поплава и за разне пројекте дала 1,4 милијарде динара за тај град.

Обрадовић је најавила да ће у Параћину бити отворено Јединствено управно место, где ће грађани своје административне послове моћи да обаве на једном месту.

Она је у изјави новинарима навела да је Јединствено управно место отворено у 14 места широм Србије и да мора да их буде много више, јер то значи јачање јавне управе, што грађани и желе.

Све оно што сваком грађанину треба када долази у општину да заврши различите послове који се тичу социјалних, борачких давања, матичних књига, све оно што вам свакодневно треба од различитих потврда и документације, то сада добијате на једном месту, појаснила је Обрадовић.

Она је подсетила на то да је Параћин, са још две општине, крајем децембра потписао уговор за отварање ЈУМ-а и додала да ће у наредних неколико месеци то бити и урађено.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here