Mesto za reklamu

16.03.2020.

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је усвајање додатних мера због грађанске непослушности у вези са непоштовањем мера прописаних увођењем ванредног стања.

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да ће сви који прекрше самоизолацију бити новчано кажњени у износу од 150.000 динара.

“Пнезионери нису послушали наш апел и све у свему смо на састанку кризног штаба сви се сложили да је ситуација у вези са грађанском дисциплином забрињавајућа”, рекла је премијерка и најавила седницу Владе на којој ће се усвојити додатне мере.

“Додатно ћемо пооштрити мере за рад ресторана и кафића, односно број људи који могу да буду у кафићима. Нећемо ограничавати број људи, него мере по квадратном метру”, каже.

“Затворићемо све шалтере јавних служби, и на републичком и на локалном нивоу”, каже премијерка, а као разлог наводи велике гужве.

“Додаћемо и лекове на листу забране извоза у наредних 30, морамо прво да видимо шта је потребно нама. Имамо свега довољно, али за сваки случај”.

Ограничава се куповина маски, заштитних рукавица и средства за дезинфексију.

“Највише 10 маски, 10 пари рукавица, 2 паковања већег и 5 паковања мањих средстава за дезинфекцију”, објашњава премијерка.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here