Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић започела је посету Солуну полагањем цвећа на Српском војничком гробљу на Зејтинлику, а том приликом је разговарала и са чуваром тог меморијала Ђорђем Михајиловићем.

Михаjиловић, који већ пола века дочекује и испраћа потомке српских ратника погинулих у Првом светском рату, окончаном пре тачно сто година, испричао је премијерки, која је први пут посетила то гробље, да се ту налази више од 20.000 гробова, од тога 8.000 Срба.

 

 

Поред српских, ту су и гробови Француза, Италијана, Британаца и Руса погинулих у пробоју Солунског фронта.

Брнабић је положила цвеће на гробљу, на чијем се месту налазила главна пољска болница српске војске током рата, а на крају обиласка је са “чика Ђорђем” попила чашицу ракије у част палих ратника, уз његову поруку да ратнике не заборавимо, али да чувамо оно што имамо.

Брнабић ће учествовати на самиту у Солуну, где ће говорити на панелу о регионалној сарадњи и европским интеграцијама.

На панелу ће излагања имати и премијери Грчке и Бугарске – Алексис Ципрас и Бојко Борисов, као и заменица премијера Румуније Ана Бирчал.

Учесници солунске конференције разговараће о изазовима, приоритетима, као и економској и политичкој перспективи региона Западног Балкана.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here