Mesto za reklamu

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом о билатералној и економској сарадњи двеју земаља, европским интеграцијама Србије и актуелној ситуацији у региону.

5. 11. 2018.

Брнабић је изразила захвалилност Аустрији на подршци коју пружа Србији у процесу европских интеграција и отварању нових поглавља, и истакла уверење да ће се та подршка наставити и у будућности.

Саговорници су се сагласили да су две земље важни економски партнери, наводећи да велики број аустријских компанија послује у Србији и запошљава приближно 20.000 радника. На састанку је било речи о проширењу економске сарадње као и о јачању сарадње у оквиру банкарског сектора.

Аустријски канцелар је похвалио резултате економских реформи у Србији и импресиван успех у постизању високе стопе раста, економској стабилности и опоравку привреде.

Премијерка је нагласила да је Београд спреман да настави дијалог са Приштином што је и показао испуњавањем обавеза из Бриселског споразума, као и да очекује да ће и приштинска страна одговорно приступити имплементацији договореног.

У том смислу, Брнабић је изразила захвалност Аустрији на подршци наставку дијалога Београда и Приштине.

Она је посебно захвалила на подршци коју је Аустрија пружила Влади Србије у области е-управе, као најефикаснијег начина за борбу против корупције и сиве економије, као и на помоћи јачања капацитета државне управе.

Курц је оценио да се Србија показала као поуздан партнер у борби против илегалних миграција и трговине људима, при чему је изразио захвалност на помоћи и подршци коју наша земља пружа у овој области.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here