Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са генералним директором Форин офиса за политичка питања Ричардом Муром који је истакао да је неопходно наставити напоре на тражењу начина да се дође до компромисног решења за КиМ.

Премијерка је истакла да су увођење такси, формирање косовске војске и изгласавање платформе потези којима Приштина показује да не размишља о дијалогу и да одбацује сваку могућност тражења компромисног решења, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Понашање Приштине, према речима Брнабић, утиче негативно на живот свих грађана на Косову и Метохији без обзира на националност, али и на стабилност целог региона.

Такви потези су контрапродуктивни, нагласила је премијерка, изразивши истовремено наду да ће доћи до адекватних притисака из Међународне заједнице који би водили ка укидању такси и стварању услова да се дијалог настави.

Брнабићева је такође изразила захвалност Великој Британији што је спремна да и даље, путем Фонда за добру управу помаже пројекте који се односе на неопходне реформе које ће убрзати процес евроинтеграција.

Премијерка је такође изразила спремност Србије да након Брегзита редефинише и унапреди економске односе са Уједињеним Краљевством, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here