Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас да ће Влада наставити да се бори против сиве економије, као и за фер тржиште, бољи живот грађана и трансформацију економије и друштва.

Брнабић је, на представљању 11. Сиве књиге НАЛЕД-а, нагласила да је неопходно да се иде храбрије и ефикасније у спровођењу реформских мера, због чега ова влада и постоји.

Тај процес не спроводимо само због “Дуинг бизнис листе” Светске банке и европских интеграција, већ због својих грађана и привреде како бисмо им живот учинили лакшим и квалитетнијим, истакла је премијерка.

Она је додала да је за њу пут ка бољој пословној клими и владавини права мерило успеха у реформама.

Од 2014. године партнерство Владе Србије са НАЛЕД-ом је другачије, и то се види и данас по броју министара који присуствују представљању препорука које се налазе у Сивој књизи, нагласила је Брнабић.

Према њеној оцени, не постоји влада која може сама да формулише и спроведе све промене.

За нас су реформе и промене партнерски посао и мој циљ је да се што више појединаца укључи у то, рекла је председница Владе.

Она је указала на то да је НАЛЕД одиграо кључну улогу у реформама које се тичу система електронске пријаве сезонских радника, пријаве имовине и ослобађањa пореза и доприноса младих предузетника.

Премијерка је навела податак да је у 2017. години пријављено укупно 3.585 радника на сезонским пословима, а за само 15 дана у овој години електронски је пријављено 498 запослених.

Она је, говорећи о еШалтеру, прецизирала да је за шест месеци поднето више од 130.000 пријава за упис у катастар, а време процедуре је смањено са 25 на пет дана.

Мера ослобађања пореза и доприноса за младе предузетника, која постоји од 1. октобра прошле године, за три месеца је дала резултате, нагласила је Брнабић и додала да је, захваљујући тој мери, приближно 500 младих покренуло бизнис.

Представници НАЛЕД-а уручили су премијерки Сиву књигу 2019.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here