Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Од имплементације Бриселског споразума, односа према нелегалним таксама и односа према Србима на Косову и Метохији зависиће однос Београда према новим привременим институцијама у Приштини, изјавила је премијерка Ана Брнабић и поручила да је спремна на разговор и са Аљбином Куртијем.

Ана Брнабић је упитана о споразуму Куртија и Исе Мустафе, као и о томе како ће изгледати будућа сарадња са косовском владом и да ли планира да се састане са Куртијем, новинарима рекла да ће сарадња зависити пре свега од привремене приштинске владе у односу на оно што они имају да пруже и како се односе према Србима на Косову и Метохији.

“Спремна сам на разговоре са свима да бих унапредила положај Срба на КиМ или било где другде, укључујући и Куртија”, истакла је Брнабићева.

Нагласила је да је Београд увек био спреман за разговор и за сарадњу, укључујући разговор и о најтежим темама.

“Од њих ће зависити како ће то изгледати”, додала је премијерка.

Изразила је задовољство што захваљући јединствену српског народа на КиМ Српска листа у косовској скупштини има 10 представника.

“Захваљући томе, ми смо данас далеко снажнији политички фактор на КиМ него што смо били у прошлости”, рекла је Брнабић.

Има, каже, неких тема које су отворене и процеса који су покренути, а нису завршни, пре свега Бриселски споразум и оснивање ЗСО.

Навела је да је то међународна обавеза Приштине, као што је и укидање такси међународна обавеза и односу на Цефта споразум и према ЕУ.

“У односу на те две ствари, имплементацију Бриселског споразума и на то како се односе према нелегалним таксама на робу из централне Србије зависиће и наш однос према привременим институцијама у Приштини, а за разговор смо увек спремни, јер је то једини начин да имамо бољу, стабилнију и предвидљивију будућност за све нас у овом делу Европе”, поручила је Брнабићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here