Mesto za reklamu
  1. 08. 2018.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Андреом Орициом о пројектима које имплементира Влада Србије, у сарадњи са ОЕБС-ом, као и о сарадњи са Канцеларијом за демократске институције и људска права.

Премијерка Брнабић је нагласила да је Влада Србије посвећена имплементацији препорука Канцеларије за демократске институције и људска права, саветодавне институције ОЕБС-а, са којом релевантне институције сарађују кроз трогодишњи програм који је започео 2017. године.

Раније данас, председница Владе, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, одржали су састанак са представницима Канцеларије за демократске институције и људска права и амбасадором Орициом.

Током састанка, председница Владе је најавила да ће Влада формирати Радну групу која ће радити са Канцеларијом за демократске институције и људска права на даљој реформи изборног процеса, наводећи да је низ препорука, као што је унапређење Јединиственог бирачког списка и рад Републичке изборне комисије, већ имплементирано кроз значајна унапређења од 2017. године када је Влада започела сарадњу са Канцеларијом за демократске институције и људска права.

Шеф Мисије ОЕБС-а је похвалио посвећеност Владе Србије процесу реформи, наглашавајући да ће значајан допринос томе свакако пружити Канцеларија за демократске институције и људска права и додао да је Мисија ОЕБС-а спремна да помогне у техничком смислу.

На састанку, премијерка Брнабић и амбасадор Орицио разговарали су и о доношењу Медијске стратегије, процесу у ком је Мисија ОЕБС-а пружила стручну помоћ, при чему су се саговорници сагласили да је важно до самог краја овог процеса сачувати његов транспарентан и инклузиван карактер.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here