Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

У интересу ЕУ је да има економски јачу, развијенију и конкурентнију Србију, рекла је премијерка Ана Брнабић након потписивања споразума у Москви. Честитања Медведева за приступање Србије ЕАЕУ.

Премијерка Ана Брнабић рекла је новинарима да је Споразум о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније комплементаран европском путу Београда.

“Овај споразум не прави проблем, Брисел је то потврдио, ово је економски, не политички споразум. Ми имамо под споразумом о ССП-у право на споразуме о слободној трговини са међународним организацијама и појединачним земљама до уласка у ЕУ. Тада морамо да раскидамо споразуме са свим трећим земљама и другим организацијама, до тада имамо право и у интересу Србије је што више оваквих споразума”, рекла је Брнабићева.

Истакла је да је у интересу ЕУ да има економски јачу, развијенију, конкурентнију Србију.

“Ово ће пружити такве шансе, комплементарно је са европским путем и није у супротности са споразумима о придруживању”, рекла је Брнабићева.

Честитања Медведева за приступање Србије ЕАЕУ

Председник Владе Русије Дмитриј Медведев поздравио је потписивање Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, којим се проширује листа и повећавају квоте српских производа зa извоз на територију ЕАЕУ без царине. Он је оценио да потписивањем ова сарадња прелази на нови ниво и да је то значајан догађај у трговинским и економским односима.

„Очекујемо да ће трговина расти, пре свега због нижих увозних такси. И за Србију су користи од споразума са ЕАЕУ опипљиве. Српска роба ће под повољнијим условима моћи да изађе на тржиште Уније“, рекао је Медведев, подсећајући да ово тржиште већ сада броји 183 милиона потрошача, рекао је Медведев.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here