Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Новом Саду да је обавештена да ће Радна група до краја децембра предати Влади Србије текст медијске стратегије, а да ће потом у јануару започети јавна расправа о том документу.

Брнабић је, на отварању професионалног саветовања о радној верзији нове медијске стратегије, истакла да ће овај документ неминовно донети извесне промене, оценивши да само друштва која прихватају промене иду напред.

Она је изразила задовољство тиме што се од дијалога није одустало упркос спорењима и различитим мишљењима, и навела да искрено захваљује новинарским и медијским удружењима на томе.

Највећи значај јесте дијалог и јачање поверења. Уколико то успемо, биће то можда и већи резултат од саме медијске стратегије, рекла је премијерка.

Према њеним речима, циљ је да највиши стандарди медијских слобода и медијске сцене буду усаглашени са најбољом међународном праксом и стандардима.

Иако ми се чини да нам многи не верују, за Владу Србије ово није тема која је важна само због нашег европског пута. То су вредности поштовања различитости, уважавања различитих мишљења, професионализма и одговорности, поручила је премијерка.

Шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио рекао је да је на Србији да преко медијске стратегије успостави своје стандарде, додајући да је то јединствена прилика да се то учини.

Орицио је напоменуо и да је безбедност новинара кључни предуслов за слободно информисање.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here