Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у понедељак, 10. децембра, у званичној посети Чешкој Републици.

Премијерка ће посетити Чешку на позив премијера Андреја Бабиша, а у делегацији са њом биће и министар финансија Синиша Мали.

Председница Владе Србије састаће се и са председником Републике Чешке Милошем Земаном и председавајућима оба дома парламента, Радеком Вондрачеком и Јарославом Кубером.

Током посете, планирано је потписивање споразума између Владе Републике Чешке и Владе Републике Србије о регулисању старог клириншког дуга Републике Србије према Републици Чешкој. Споразум ће потписати министри финансија двеју земаља.

У уторак, 11. децембра, председница Владе Србије боравиће у званичној посети Словачкој, на позив премијера Петера Пелегринија.

Током посете, премијерка ће се састати и са председником Андрејем Киском.

Брнабић ће заједно са министарком унутрашњих послова Словачке Денисом Саковом посетити “Клијент центар” Министарства унутрашњих послова Словачке, где ће јој бити представљена нова решења и искуства у области електронске управе и модернизацији јавне администрације, као и сајбер безбедности.

Посету Словачкој, премијерка ће завршити отварањем изложбе наивног сликарства, уметника словачке националности из Ковачице. Брнабић ће изложбу отворити заједно са словачком министарком културе Љубицом Лашаковом.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here