Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

У Србији је до сада вакцинисано 438.000 људи, саопштила је данас премијерка Ана Брнабић и навела да је Србија по стопи вакцинације апсолутно прва у региону и друга у Европи.

Брнабић је истакла да ће бити довољно доза за ревакцинацију, јер се приликом доласка сваког контигента вакцина, одмах једна половина одваја “са стране”, да би било довољно доза за ревакцију.

“Србија је друга у Европи, одмах иза Велике Британије, али је Британија због огромних проблема са корона вирусом и великог броја заражених, одлучула да ревакцинише људе после 12, а не после три недеље, односно, практично дају само једну дозу, што код нас није случај”, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

То би, илуструје, било као када би у Србију свих 1.170.000 које имамо у земљи, дамо свима, али само по једну дозу.

“Онда бисмо имали више од милион вакцинисаних, али бисмо онда и могли само да се надамо да ће нам стићи дозе за ревакцину. Ми имамо другачију стратегију, увек половину добијене испоруке одвајамо за ревакцину”, рекла је Брнабић.

Пренела је да је у Србији до сада вакцинисано 438.000 људи.

“И нико не треба да брине за ревакцину. Реално смо први у Европи, јер смо већ обезбедили ревакцину за све вакцинисане”, рекла је премијерка.

Она је навела и да сутра стиже одређена количина Фајзерове вакцине.

“У региону је Србија апсолутно прва по вакцинацији, иза нас је Словеније, Румунија…”, рекла је Брнабић.

Она је додала да је у Србији лидер по проценту вакцинације Рашка, затим Куршумлија, док је Београд на 21. месту међу локалним самоуправама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here