Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор Инфективне клинике КЦС у Београду Горан Стевановић изјавио је данас да је неколико пацијената у тој установи у завршној фази лечења од корона вируса, а да је од ноћас још троје пацијената на респираторима.

Стевановић је за РТС рекао да се капацитети на Инфективној клиници у Београду полако попуњавају, као и да су ангажовани и секундарни капацитети у болници Драгиша Мишовић.

Како каже, за сада су 22 пацијента која су позитивна на корона вирус на лечењу, а за око 30 људи, који су хоспитализовани, очекују се резултати у току поподнева и ноћи.

“Ситуација је под контролом, али захтева озбиљност од свих, морамо да урадимо све да би се успорила епидемија, да би сви људи могли да буду збринути”, рекао је Стевановић.

Он је рекао да се број тешких пацијената полако повећава, али да још нема експлозивног ширења пандемије.

Према његовим речима, на Инфективној клиници је неколико људи у завршној фази лечења, за неке се чека поновљен тест и уколико буде негативан, они ће моћи да изађу из болнице.

“Од ноћас је практично још троје пацијената на вештачкој вентилацији, то смо и очекивали и припремали се. Број пацијената са тешком клиничком сликом се лагано повећава, епидемиолози на нама је да им омогућимо најбољу могућу меру”, рекао је он.

Он је казао да даље пооштравање мера има за циљ да се крива оболелих што више заравни, како би се епидемија “развукла” на дужи период са мањим бројем оболелих по дану, који би у том случају могли да приме најбољу могућу негу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here