Mesto za reklamu

15.11.2019.

Русија на Балкану одавно води циљани хибридни рат, саопштено је из бугарског Атлантског савета током дискусије о евроатлантској експанзији и интеграцији Западног Балкана.

Према речима европског посланика Александра Јорданова, одлука председника Француске Емануела Макрона и других европских лидера да блокирају позив Северне Македоније на преговоре о приступању у ЕУ, „отвара врата Балкана за руске империјалистичке интересе“.

Политичар је поново подсетио на руско оружје на војним вежбама у Србији.

„У том контексту, поново се поставља питање безбедности региона, посебно ако се узме у обзир чињеница да Србија, упркос тврдњама да жели да одржава добре односе с НАТО-ом, стално одржава заједничке војне вежбе с Русијом, а притом користи оружје које може да уништи циљеве на територији Европске уније“, констатовао је Јорданов.

Он је додао да пријатељство Србије и Русије код граница земаља НАТО-а изазива велику забринутост.

Бугарски посланик је истакао да је у више наврата говорио о неопходности да се земље Западног Балкана придруже Европској унији.

„Ако земље Западног Балкана остану изван ЕУ, треба имати у виду да тамо где нема Уније, одмах заузима место Русија. To је геополитичка истина, која је доказана кроз историју“, закључио је Јорданов.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here