Mesto za reklamu

28.02.2020.

Председник Савета министара Бугарске Бојко Борисов после састанка с црногорским премијером Душко Марковићем у Софији осудио је “све вандализме” који произилазе из литија у Црној Гори.

Борисов је на заједничкој конференцији за новинаре с Марковићем изразио пуну подршку европској интеграцији Црне Горе и поменуо протесте против Закона о слободи вероисповијести или уверења и правном положају верских заједница.

„Осуђујемо све изгреде и вандализме који произилазе из верских поворки у Црној Гори. Подржавамо вашу земљу као савезника и пријатеља“, рекао је премијер Бугарске Борисов, стоји у саопштењу црногорске Владе.

Када је у питању ситуација у региону,  Борисов је осудио ставове члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика против званичне посете председника Црне Горе Мила Ђукановића тој држави”, упозоривши на „антиевропско понашање“ у региону.

„Не можеш да говориш искрено о Европи и о европском јединству, а да председнику Црне Горе не допустиш улазак у државу“, казао је  Борисов, додајући да су та реторика и такво понашање неприхватљиви.

Током посете, председник Владе Црне Горе Душко Марковић изразио је захвалност Влади Бугарске и премијеру лично на, како је рекао, несебичној подршци европским амбицијама Црне Горе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here