Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Букте пожари на југу Србије, у неприступачним пределима Старе планине, код Трговишта и Прокупља. У делу општине Трговиште проглашена је ванредна ситуација због пожара, али мештани нису угрожени. Пожар на планини Видојевици, у близини села Видовача, захватио је 150 хектара ниског растиња и шуме.

Од недеље букти пожар на Старој планини. Скоро 100 ватрогасаца из целе Србије бори се са ватром на изузетно неприступачном терену. Они углавном пешаче неколико километара до тог места.

Гашење отежава висина од скоро 2.000 метара, а јуче је саопштено да због велике задимљености није гашен из ваздуха.

Помажу и мештани и шумари, али надлежни апелују на њих да не раде на своју руку.

Киша која би могла да помогне не очекује се пре среде увече.

Пожар који је јуче избио на планини Видојевици код Прокупља, у близини села Видовача, захватио је 150 хектара ниског растиња и шуме.

На терену је 13 ватрогасаца из Прокупља који су ноћас дежурали како се ватра не би проширила до кућа. Како је РТС-у речено у МУП-у Србије, реч је о неприступачном терену, а становништво и објекти нису угрожени.

Пожар је избио јуче ујутру и након интервенције ватрогасаца је локализован, али се услед неповољних временских прилика поново разбуктао.

Синоћ је заседао Штаб за ванредне ситуације у Врању, због пожара на подручју Честелина у околини града. Речено је да је захваћено 13 квадратних километара, да је то неприступачан терен, што отежава рад ватрогасно-спасилачке јединице.

У Врање долази 45 ватрогасаца из више градова Србије, биће ангажована и два хеликоптера МУП-а. На угроженом подручју је и девет теренских возила, четири камиона и четири комбија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here